Abellio Greater Anglia Completes £1.8m Investment at Bishop's Stortford Station

Monday, 15 September 2014

Abellio Greater Anglia has completed a £1.8 million upgrade and enhancement to the customer facilities at Bishop’s Stortford station. Work began last year on a major redevelopment scheme to transform customer facilities for the growing number of passengers who use the station each year (2.8 million in 2012/13).

The station improvements have been delivered by Abellio Greater Anglia as part of the National Stations Improvement Programme, a Department for Transport backed programme to deliver improvements to 150 medium-sized stations in England and Wales.

The main improvements include:

  • New open plan ticket office counters providing easier access and improved customer service
  • Three new ticket vending machines in a dedicated area making ticket purchase quicker and easier
  • New retail facility selling a wide range of refreshments, newspapers and magazines
  • New customer information screens throughout the station, including an interactive Railpoint providing real time journey planning information for customers
  • New passenger waiting room with improved surroundings, comfortable seating and a workstation with electric chargers for mobile phones and laptops
  • Additional CCTV throughout the station to improve personal security
  • New passenger seating on all platforms
  • Station repaint and new signage throughout making it easier for customers to find their way around the station
  • Resurfacing and fitment of tactile paving to assist the mobility impaired
  • New automatic ticket gates which will be fitted with barcode readers in due course for print at home ticketing
  • Customer information point for easy access to station staff
  • New community notice board for the sharing of information for local events and community groups

Simone Bailey, Asset Management Director for Abellio Greater Anglia said: “I am delighted that we have completed the major transformation of the customer facilities and environment at Bishop’s Stortford station through this significant investment. Our customers deserve these much improved facilities and I am grateful for their co-operation and patience while the works have been carried out. I am also grateful to our station team at Bishop’s Stortford who have worked hard to provide the best possible customer service during the transformation of the station.”